loading...

باشگاه فرهنگی ورزشی توفیق

فرانس پوشکاش کیست ؟ ▪ دوم آوریل ۱۹۲۷،وفات: هفدهم نوامبر ۲۰۰۶ ▪ تولد: ▪ بوداپست- مجارستان محل تولد: ▪ کیش پشت هونود (مجارستان)، رئال مادرید باشگاهها: ▪ قهرمان فوتبال المپیک ۱۹۵۲، قهرمان جام باشگاه

فرانس پوشکاش کیست ؟

▪ دوم آوریل ۱۹۲۷،وفات: هفدهم نوامبر ۲۰۰۶

▪ تولد:

▪ بوداپست- مجارستان محل تولد:

▪ کیش پشت هونود (مجارستان)، رئال مادرید باشگاهها:

▪ قهرمان فوتبال المپیک ۱۹۵۲، قهرمان جام باشگاه های اروپا ۱۹۵۹،۱۹۵۸، ۱۹۶۰ و ۱۹۶۶، نایب قهرمان جام جهانی ۱۹۵۴، بهترین بازیکن جام جهانی ۱۹۵۴، قهرمان جام یاشگاههای جهان ۱۹۶۰ مهمترین افتخارات:

▪ ۸۴ بازی، ۸۳ گل تیم ملی مجارستان :

▪ دو دوره (۱۹۵۴ و ۱۹۶۲)- ۶ بازی، ۴ گل حضور در جام جهانی:

اسطوره بی بدیل فوتبال مجارستان که مظهر دوران طلایی تیم ملی این کشور در دهه ۵۰ بود در حالی در سال ۲۰۰۶ چشم از جهان فروبست که موفقیت هایی تکرار نشدنی در کارنامه خود ثبت کرده بود. فرانس پوشکاش در سال ۱۹۲۷ در کیش پشت به دنیا آمد و با ظاهری که داشت (قد کوتاه، چاق و چهار شانه) کمتر به یک فوتبالیست شباهت داشت. از آنجایی که او یک افسر ارتش بود و برای یک تیم نظامی بازی می کرد، او را « افسر کوچک مهار نشدنی» نامیده بودند.

او به همراه تیم هونود به موفقیت های زیادی دست یافت و چهار بار لیگ مجارستان را فتح نمود. پوشکاش کاپیتان تیم ملی مجارستان در دوران طلایی این تیم، تیمی که به «جادویی ها» ملقب بود و در حد فاصل ۵۴-۱۹۵۰ بی شکست ماند و در طی این سال ها به مدال طلای المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی و همچنین نایب قهرمانی جام جهانی ۱۹۵۴ دست یافت، بود. در جام جهانی ۱۹۵۴، تیم مجارستان در مرحله اول تیم ملی آلمان غربی را ۸-۳ شکست داد ولی در دیدار پایانی در حالیکه ۲ بر صفر جلو بود ۳-۲ یاخت و از قهرمانی دور ماند. از مشهورترین بازی های پوشکاش و تیم ملی مجارستان، مصاف تاریخی این تیم با تیم ملی انگلیس در سال ۱۹۵۳ ویمبلی لندن بود که به پیروزی ۶-۳ مجارها انجامید.

پس از انقلاب کمونیستی ۱۹۵۶ در مجارستان، پوشکاش در یکی از سفرهای ملی به اسپانیا رفت و تابعیت این کشور را گرفت و در آنجا ماندگار شد و به رئال مادرید پیوست. در رئال به همراه آلفرد و دی استفانو زوجی را تشکیل داد که از رئال تیمی شکست ناپذیر ساخت. وی به همراه این تیم چهار بار فاتح جام باشگاههای اروپا شد و ۳۲۴ گل در طی حضورش در این تیم به ثمر رساند. از جمله چهار گلی که در فینال جام باشگاه های اروپا در سال ۱۹۶۰ در برابر تیم اینتراخت فرانکورت به ثمر رساند. پوشکاش در طی ۸۵ بازی ملی برای مجارستان ۸۴ گل به ثمر رساند که سال ها این رکورد دست نخورده بود تا اینکه علی دایی اسطوره فوتبال ایران این رکورد را شکست.

پوشکاش در سال ۱۹۶۶ باز نشسته شد و به مربیگری روی آورد و در کشورهای مختلف از جمله اسپانیا، کانادا، ایالات متحده، یونان، شیلی، مصر، پاراگوئه، استرالیا، عربستان مربیگری کرد. وی مدتی هم سرمربی تیم ملی کشوش بود ولی نتوانست با این تیم به جام جهانی ۱۹۹۴ صعود کند.

اسطوره فوتبال مجارستان و یکی از هفت چهره برتر تاریخ فوتبال جهان در سال ۲۰۰۶ پس از چندین سال مبارزه با بیماری چشم از جهان فروبست.

تاریخچه جایزه پوشکاش puskas

فرانس پوشكاش به نسل طلایی فوتبال دهه ۵۰ میلادی مجارستان و اروپا تعلق داشت كه جدا از افتخارآفرینی با تیم ملی كشورش، با رئال مادرید نیز كارنامه ای پربار از خود بر جای نهاد.پوشكاش كه پس از حضور تانك های شوروی سابق در سال ۱۹۵۶ در بوداپست، ترك وطن كرده بود، تنهافوتبالیستی است كه با پیراهن تیم ملی ۲ كشور (مجارستان و اسپانیا) بازی كرده است.چندی پیش به مناسبت یادبود پنجاهمین سال ورود تانك های اتحاد جماهیر شوروی سابق به خاك مجارستان برای سركوبی آزادیخواهان این كشور و رژیم سركوب گر كمونیست ، مراسم باشكوهی در بوداپست و دیگر نقاط مجارستان برپا بود.

جوائز اهدایی پوشکاش

در این مراسم، تعدادی از صحنه گردان ها و قهرمانان در قید حیات شورش بوداپست حضور داشتند، در حالی كه فرانس پوشكاش، فوتبالیست افسانه ای و اسطوره ای مجارستان به خاطر ابتلا به آلزایمر و مشكلات تنفسی در بیمارستان بستری بود.پوشكاش كه سرانجام در سن ۷۹ سالگی چشم بر دنیا بست، به نسل طلایی دهه ۵۰ میلادی فوتبال مجارستان تعلق داشت، تیمی كه در ورزشگاه ویمبلی نخستین شكست را به انگلستان تحمیل كرد، تیمی كه در المپیك ۱۹۵۲ هلسینكی صاحب مدال طلا شد و سپس در جام جهانی ۱۹۵۴ سوئیس در دیدار پایانی مقابل آلمانی كه از زیر خاكسترهای جنگ جهانی دوم برپا خاسته بود، مغلوب شد و به مدال نقره قناعت كرد.

پوشكاش به عنوان نمادی از فوتبال برتر دهه ۵۰ میلادی اروپا، راهی رئال مادرید بزرگ شد و همراه بزرگانی چون دی استفانو و كوپا، ۵۲۸ بار با پیراهن این تیم در میادین داخلی و اروپایی حاضر شد. پوشكاش با رئال مادرید ۵ بار به مقام قهرمانی لیگ اسپانیا رسید و ۳ بار فاتح لیگ اروپا نام گرفت.این چهره افسانه ای با تیم ملی اسپانیا نیز در جام جهانی ۱۹۶۲ حضور یافت و پس از ۸۴ بازی ملی و به ثمر رساندن ۸۳ گل با پیراهن مجارستان و اسپانیا، با كسب افتخاری بی مانند فوتبال را كنارگذاشت.

فرانس پوشكاش كه افسر ارتش مجارستان بود، مانند بسیاری از مجارها پس از حضورتانك های اتحاد جماهیر شوروی سابق و تسلط مطلق كمونیست ها در این كشور، تابعیت اسپانیا را قبول كرد.تصویر سرشار از غم و شادی و غرور این بزرگمرد فوتبال جهان، هنگامی كه برای نخستین بار پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی و بر افتادن رژیم سلطه گر بوداپست، قدم به خاك وطن گذاشت دیدنی بود و برای همیشه ماندگار شد.«مجار جادویی» كه به عنوان نماد مقاومت و غرور ملی مجارها به وطن بازگشته بود، برای مدت كوتاهی به فوتبال روی آورد كه این بار و در لباس دیگر پایداری نداشت؛ چرا كه شرایط نامناسب جسمی و ظهور نشانه های بیماری آلزایمر، او را خانه نشین و راهی بیمارستان كرد.همان گونه كه گفته شد فرانس پوشكاش، مردی كه سا ل ها با آرزوی برافتادن كمونیسم و مرگ سلطه عاملین «كرملین» در مجارستان، در غربت زندگی می كرد، هنگامی به آرزوی خود رسید كه دیگر از نظر جسمی، تاب و توان خدمت بیشتر و افتخارآفرینی دیگر برای كشورش را نداشت.

بدون تردید اگر آلزایمر و دیگر مشكلات جسمی اجازه می داد، «فرانس» با سربلندی و اشتیاقی بی پایان در مراسم پنجاهمین سال اشغال بوداپست توسط تانك های اتحاد جماهیر شوروی سابق و رهایی ملت خود از قید زنجیرهای استبداد حضور می یافت، اما فرصت نفس كشیدن دیگری را نیافت. نام و یاد او، همواره نزد مردم مجارستان و تمامی فوتبالدوستان زنده خواهد ماند.

شرایط اهدای جایزه پوشکاش

جایزه پوشکاش در تاریخ ۲۰ اکتبر سال ۲۰۰۹ توسط سپ بلاتر رئیس کل فیفا برای اهدا به زننده (زن یا مرد) بهترین گل (زیباترین و قابل توجه‌ترین) سال جهان تعیین شده است.

نام این جایزه به افتخار فرانس پوشکاش بازیکن تیم فوتبال شکست ناپذیر مجارستان دهه ۱۹۵۰ و رئال مادرید دهه ۱۹۶۰ انتخاب شده است.

شرایط بهترین گل:

  • این گل باید زیبا باشد (مثل ضربات از راه دور، گل حاصل حرکات تیمی، برگردان، حرکات انفرادی و...)
  • اهمیت بازی باید در نظر گرفته شود. (بازی‌های ملی، قهرمانی کنفدراسیون‌ها، مسابقات لیگ اصلی کشورها و...)
  • گل نباید حاصل شانس یا اشتباه هم تیمی یا سهل انگاری فاحش تیم مقابل باشد.
  • گل باید تحت شرایط بازی جوانمردانه به ثمر رسیده باشد.

نخستین برنده این جایزه کریستیانو رونالدوی پرتغالی بود و در تاریخ ۲۱ دسامبر ۲۰۰۹ به خاطر گلی که برای منچستریونایتد برابر پورتو به ثمر رساند، موفق به دریافت آن شد.

سه نامزد نهایی دریافت جایزه پوشکاش 

در این ویدئو می توانید سه نامزد نهایی جایزه پوشکاش در سال 2023 را مشاهده کنید.

فیلم تاریخچه تمامی گل های پوشکاش

در این بخش می توانید تمامی گل های پوشکاش از سال 2009 تا 2022 را مشاهده کنید.

درباره بیوگرافی ,
یاسر عطارباشی بازدید : 111 شنبه 25 آذر 1402 زمان : 17:54 نظرات (0)
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 306
  • کل نظرات : 17
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 180
  • آی پی دیروز : 178
  • بازدید امروز : 485
  • باردید دیروز : 600
  • گوگل امروز : 46
  • گوگل دیروز : 39
  • بازدید هفته : 4,048
  • بازدید ماه : 9,775
  • بازدید سال : 93,861
  • بازدید کلی : 471,432